Novi Sad
11.05.2012.
08:45 > 08:41
Ljuljaške na dečjem igralištu u ulici Ilariona Ruvarca na Telepu već desetak dana su iščupane i polomljene.
  • Ujvidek

    12.05.2012 21:15
    Gospojo forkapic vase reci zvuce arogantno i bezobrazno! Ali bas!
    Izgovora imaju svi. I svi svaljuju krivicu na drugog.Sada jos i ovakva arogancija. Moze vam se kao i ostalima kada ste ne dodirljivi.
    A kako bi bilo sa konstruktivnim predlogom?
    Npr.:
    Za danas sam sazvala sastanak gde cemo se sastati sa policijom i komunalcima da nadjemo resenje.
    Ili...
    Pokusacu jos sutra organizovati da se barem nedeljno jednom obidju sva igralista i obezbediti sredstva za njihpovo odrzavanje.
    Ili:
    Ta, nemoj da vas Mi ucimo ono za sta vas placamo.
    Da, mi gradjani vas placamo, da radite za nasu dobrobit.
    Trebalo bi makar malkice da se stidite za svoju izjavu!
  • Urke

    12.05.2012 15:44
    Dajte
    Svaka ali svaka loša vest o gradu mora da se prokomentariše sa " Jao kako smo nekada bili sigurni" , " Novi Sad je nekada..." alo to su vaša VAŠA, NAŠA deca, a što se tiče igrališta jednostavno ga ogradite visokom žicom i zdrav, ključeve dajte nekom ko je voljan da odključa ujutro i zaključa uveče.
  • Rina

    12.05.2012 11:26
    Organizovanje komsiluka
    Imam predlog da se komsije organizuju, pa ako treba, postave i video kameru na igralista. Po domacinstvu to moze da izadje maksimu 500 dinara. U Engleskoj postoji 'neighbourhood watch' gde komsije obracaju paznju ko im se smuca po komsiluku i pravi nered. Paznju obracaju svi, ne samo 'dokoni' penzioneri, i te cetvrti su izvanredno mirne, ciste i, prvenstveno, sigurne. Iz iskustva su uvideli da, iako imaju naj vise kamera od svih evropskih zemalja, samo licno angazovanje donosi zeljeni red.
  • Robert

    12.05.2012 10:40
    Uništiti DEČJE IGRALIŠTE!?!?! Alo ljudi,pa realno 5 godina u ćorku celu ekipu,pa čik da vidimo ko sme da ponovi.
  • Baba Roga

    12.05.2012 05:57
    nekada
    je Novi Sad imao kulturu življenja. Poštovao se kućni red u zgradama, komšije su ti uvek pritrčavale u pomoć. Deca su se igrala na ulici bez bojazni da će ih pogaziti auto, jer se vozilo 30 a ne 300 na sat. Na dečijim igralištima su se okupljala deca, a ne narkomani i pijandure. Sve se promenilo, a najviše ljudi u mom Novom Sadu.
    Ne bi nam pomoglo ni da imamo 100 hiljada policajaca, ni komunalnih policajaca, ni redara. Mi smo se promenili. Ljudske vrednosti su se promenile. Ništa nam više nije ni sveto ni vredno poštovanja!
    Vratite mi moj lepi Novi Sad!!!
  • Novodađanka

    11.05.2012 12:06
    Ja sam očajna zbog ovakvih stvari. Ne mogu da pojmim kome ovakve suludosti padaju na pamet. kakvi su to Novosađani? I moje dete se prošle nedelje raseklo na deo pivske flaše na igralištu na Grbavici.
    To mi je toliko neshvatljivo, da neko uništava nešto lepo, korisno za gradsku decu, da ne mogu da smislim ni koga bi ni kako trebalo kontrolisati ili kazniti.
    Nema ovom narodu spasa, propasti moramo.
  • liman

    11.05.2012 11:38
    Novom Sadu su potrebni pozornici koji bi 24h patrolirali i direktno bili odgovorni za javni red i mir u svom kvartu. Od komunalaca nema nikakve koristi jer neće ni prstom da mrdnu dok im neko ne pošalje prijavu, a i tad će prebacivati nadležnosti sa jednih na druge. Čuvari reda moraju samostalno da reaguju i rasteraju klince koji piju i prave buku, da opomenu stanare koji prave bučne žurke u zgradi, da reaguju na bahatost i divljaštvo, da zovu interventnu u pomoć ako je potrebno sl. Ovakvu službu bi sigurno većina gradjana finansirala pre nego bespotrebne kamere i neefikasne komunalce. Nažalost sa ovakvom gradskom vlašću ovo nećemo doživeti.
  • gradjanin

    11.05.2012 11:17
    strasno
    zivim u ovoj ulici i ne mogu da vam opisem koliko su deca bila srecna kada se igraliste renoviralo. svaki dan je bilo bar 30 dece da se igra. medjutim kako dodje noc,tinejdzeri se skupljaju tu,galame,lome flase i igraliste.
  • 11.05.2012 11:05
    ccc
    koje su to budale
  • natalija

    11.05.2012 11:02
    ulični šetači
    A gde je tu policija, pitam se ja ? Koliko god da se trudim da vidim uniformisano lice na ulici-ne uspevam. Jedino možda komunalce koji nisu baš načisto šta im je posao.Pa svaki kvart treba da ima patrole, ali ne,reforme daju dripcima,lopovima(15.000 din.),dilerima i sl.veća prava nego običnom i poštenom svetu. A što kažu, da je moje dete među tim budalama, mislim da bi "volontirala" za popravku istog. Bolje za to nego za stranke....
  • 11.05.2012 10:45
    "Sad su sigurno jako ponosni na sebe.... nevaspitana stoka."

    "Toooo brateee al smo razvalili igraliste brateeee, posle deca mogu da se je*u, brateee al smo ih s*ebali grok. Najaci smo, ajmo da saramo ulaze i prebijemo nekoga iz za*ebancije brateee"

    Jednom ce ih neko dobro prebiti, pa ce ostali iz vesti da osete strah,pa ce onda kao kukavice da se razbeze iz copora. Vidam stalno takve zvalonje.
  • Box

    11.05.2012 10:42
    Nebeski narod ovakve stvari ne radi.
  • L

    11.05.2012 10:36
    Red je red!
    Polako komšije! Ne može samo da se uđe,
    da se ruši tuđe, lepo sam im rekao...
  • Mhm

    11.05.2012 10:26
    @anonimus:
    Da je moje dete u pitanju, prvo bi ga ja utep'o, pa bi ga lepo naterao da uzme alat i da to popravi pred svima, moze da roni suze koliko hoce. Ma varstroj bi mu doneo, neka se muci, neka vidi kakav je to posao i koliko NIJE faca sto se k**ci i lomi decje igraliste, a posle bi lepo saznao ko su ostali, neka se i njihovi roditelji sramote. Pa bio sam i ja mlad leb mu *****, pa nisam visak hormona tako manifestovao. Kad sam prvi put u skoli tako nesto uradio (skrabali smo zidove sprejem), odma' me matori uvati za kragnu i dao mi da cepam drva, naravno posle krecenja zidova. Svako jutro iz kreveta na sekiru da se dobro umorim i izbacim to. Na pamet mi posle nije palo tako nesto.
  • 11.05.2012 10:19
    "Ili ako nisu, jel' menja cinjenicu da dodjosi mnogo divljaju po nekada mirnom gradu, k'o da im rat jos uvek traje u glavi? U oba slucaja je negativan odgovor."

    Jako je ruzno zvati ljude pogrdnim imenima,ili bar sa ciljem da nekoga etiketirate. Ta deca koja divljaju su mahom rodena ovde iako su se njihovi roditelji MOZDA doselili 90ih, a verujte da se ne razlikuju od dece starosedeoca. Problem je u drustvenom sistemu i obrazovanju. Da sve funkcionise ti huligani bi morali da se adaptiraju, ovako, ovo je raj za budale.POlicije ni od korova, sudstvo ne radi, znaju da im niko nista ne moze i to koriste na najgore nacine. Vereujem da samo jednom dobro kazne nekog iz te grupe ostali bi se razbezali.Dok ljudima ne pukne film, nista se nece desiti.
  • L

    11.05.2012 10:18
    Sad su sigurno jako ponosni na sebe.... nevaspitana stoka.
  • 11.05.2012 10:17
    MarkoNs
    Jesmo stoka.
  • 11.05.2012 10:15
    "Kako vas treba razbucati zbog ovoga, smradovi mali."

    Pa to, roditelji motke u ruke i klepaj balavu stoku po tintari. Posle kod roditelja da sve to plati.Od milicije nema vise nista.
  • 11.05.2012 10:09
    Novonaseljac
    Na žalost, nije samo ovo igralište. Obiđite malo i ostala (recimo ono u Limanskom parku).
  • Nizina

    11.05.2012 10:08
    Resenje
    Postaviti jako osvetljenje. To definitivno ganja takvu mladez posto vise vole da su u mraku...
  • Mhm

    11.05.2012 09:48
    @Lucia
    Aj ne s***ndaj zivota ti. A sta da jesu deca izbeglica? Jel' to menja cinjenicu da su ovi klinci koji to rade nevaspitana stoka? Ili ako nisu, jel' menja cinjenicu da dodjosi mnogo divljaju po nekada mirnom gradu, k'o da im rat jos uvek traje u glavi? U oba slucaja je negativan odgovor.
  • Đunta

    11.05.2012 09:48
    @Lucia
    Ej, Lucia, dobro je, sad odmori malo...
  • Lucia

    11.05.2012 09:27
    cudi me
    Bas me cudi da niko dosad nije optuzio izbeglice za to..
  • ns

    11.05.2012 09:26
    reforma krivičnog zakona
    Pa gde su te hvaljene kamere da se sada pokažu!? Počinioce treba na koristan rad da poprave polomljeno i da izgrade bar još jedno igralište. Popravku naravno plaćaju roditelji maloletnih prestupnika, a uštedeće se i na radnoj snazi tako da će svi biti u dobitku. Stoka koja razvaljuje naučiće da ceni nečiji rad tek kada ugrade svoj znoj u novo igralište.
  • 11.05.2012 09:06
    odavno razočarana
    Nije za nas ništa!!! Pogledajte park u centru grada nedeljom pre podne posle izlivanja besa prema nedužnim travnjacima, klupama ........

    Postali smo jadni!!! Nisam više sigurna da spas postoji!!!
  • Mhm

    11.05.2012 08:56
    Sve sama postena i vaspitana mladez familijarnih vrednosti. E to je danasnja omladina do 20-tih godina. Kako vas treba razbucati zbog ovoga, smradovi mali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna